Početak » Easy putovanja » Indija i Goa

Indija i Goa

21. mart (subota) – 04. April (subota) 2020.

CENA – 1.650 €

Indija je zemlja izvanredne različitosti- od drevnih tradicija i umetničkog nasleđa do veličanstvenih pejzaža i kulinarskih kreacija. Indija će zapaliti Vašu radoznalost, protresti Vaša čula i zagrejati Vašu dušu.
Goa je država u zapadnoj Indiji, koja se proteže duž Arapskog mora. Duga istorija portugalske kolonije pre 1961. vidljiva je u očuvanim katedralama iz XVII veka i plantažama tropskih začina. Goa je takođe poznata po svojim plažama.

Cena aranžmana obuhvata:

 • Povratna avio karta ekonomske klase na relaciji Beograd (BEG) – Delhi (DEL) – Beograd (BEG) sa uključenim taksama;
 • Povratna avio karta ekonomske klase na relaciji Delhi (DEL) – Goa Velha (GOI) – Delhi (DEL)sa uključenim taksama;
 • Transferi prema program sa konfornim prevozom koji ima AC uredjaj;
 • Smeštaj u hotelima sa 4* (lokalna kategorizacija, posluženje buffet) na bazi 13 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama (Delhi – 4 noćenja; Džajpur – 3 noćenja; Agra – 1 noćenje i Goa -5 noćenja );
 • Lokalni profesionalni vodič koji govori engleski jezik i vodi razgledanja u Delhiju, Džajpuru, Fatehpur Sikri, Agri i Goa;
 • Večera sa lokalnim kulturnim programom u Džajpuru;
 • Pratilac grupe iz Srbije;
 • Organizacija putovanja

Dan 1. BEOGRAD – ISTAMBUL – DELHI (21. Mart – subota)
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla. Poletanje aviona u popodnevnim satima. Noćni let sa presedanjem u Istambulu.

Dan 2. DELHI (22. Mart- nedelja)
Dolazak u Delhi u ranim jutarnjim satima. Transfer do hotela. Doručak. Upoznavanje sa lokalnim profesionalnim vodičem koji govori engleski jezik. Odlazak do Qutab Minar – Kutub Minara iz 12. veka, simbolom pobede islama nad hindu religijom, mesta Svetske baštine Uneska, u oblasti Mehrauli u Delhiju. Nakon toga, odlazak sa vodičem u Lotus Temple –hram Bude koji je u obliku cveta lotos, podignut 1986g. u centru Delhija. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3. DELHI (23. Mart- ponedeljak)
Doručak. Celodnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, posebno zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Humajunovog mauzoleja iz 16.veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala i Akshardham Temple – gde možete videti “water laser show”. (Razgledanje uključuje Jama Masjid, Red Fort, Raj Ghat, Humazunćs Tomb, Rastrapati Bhawan, zgrada parlamenta, Jantar Mantar & India Gate). Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 4. DELHI-DŽAJPUR (280km, 6h) (24. Mart- utorak)
Rani doručak. Vožnja do Džajpura. Panoramsko razgledanje usputnih predela. Hotel check-in. Popodnevni obilazak Gradske Palate. Slobodno veče. Noćenje.

Dan 5. DŽAJPUR (25. Mart- sreda)
Doručak. Razgledanje grada sa vodičem. Fotografisanje kod Hawa Mahal (palata je napravljena od crvenog i ružičastog peščenjaka i prostire se do Zenane, odnosno ženskih odaja. Palatu je 1799. godine sagradio Maharadža Savai Pratap Sing, unuk Maharadže Savai Jai Singha, koji je bio osnivač Džajpura). Nastavak razgledanje, odlazak do istoriskog Amber Fort (tvrđava Amber je utvrđenje koje se nalazi u Ameru, Rajasthan, Indija. Amer je grad sa površinom od 4 kvadratna kilometra, udaljenim 11 kilometara od Džajpura, glavnog grada Rajasthana. Smešten visoko na brdu, glavna je turistička atrakcija u Džajpuru). Posetićemo i Albert Muzej kao i Birla Hram. Grupna večera sa tradicionalnim kulturnim programom organizovana je u Džajpuru . Noćenje.

Dan 6. DŽAJPUR – PUSHKAR – DŽAJPUR (26. Mart- četvrtak)
Posle doručka kraće putovanje do Pushkar (grad koji se graniči sa pustinjom Thar, u severoistočnoj indijskoj državi Rajasthan. Postavljen je na jezeru Pushkar, svetom hinduističkom nalazištu sa 52 “ghata” (kamena stepeništa) na kojem se kupaju hodočasnici. Grad ima stotine hramova, uključujući Brahma hram iz 14. veka, posvećenog bogu stvaranja, koji ima karakterističan crveni spiralni zid koji je ukrašen srebrnim novčićima hodočasnika.) Uživaćemo u šetnji po starom gradu. Kasno poslepodne, povratak u Džajpur. Noćenje.

Dan 7. DŽAJPUR – AGRA (250km, 5h) (27. Mart- petak)
Posle doručka, putovanje za Agru. Usputno zadržavanje sa razgledanjem Palate i Velike kapije u Fatehpur Sikri. (Fatehpur Sikri je mali grad na severu Indije, neposredno zapadno od Agre, koji je osnovao car Migal iz 16. veka. Zgrade od crvenog peščenjaka locirane su u njegovom središtu. Kapija Buland Darvaza ulaz je u džamiju Jama Masjid. U blizini je mermerna grobnica Salima Chishtija. Dvorana Divan-E-Khas ima rezbareni središnji stub. Palata Jodha Bais kombinacija je hinduističkog i mughalnog stila, pored Panch Mahala zgrade sa 5 spratova koji gleda na lokaciju.) Dolazak u Agra. Hotel check in. Slobodno veče. Noćenje.

Dan 8. AGRA (28. Mart- subota)
Rano ujutru obilazak do najčuvenijeg spomenika indijskog srednjeg veka, Tadž Mahala, veličanstvenog mauzoleja od mermera, simbola besmrtne ljubavi. Sagradio ga je u 17.veku šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal. Uživanje u neverovatnom prizoru izlaska Sunca iznad Tadž Mahala. Poseta mauzoleju. Povratak u hotel. Doručak. Check out iz hotela i kratka vožnja do Agra Fort (istorijska utvrda u gradu Agra u Indiji. Bila je glavna rezidencija careva iz dinastije Mughal do 1638., kada je prestonica preseljena iz Agre u Delhi.) Nastavak putovanja za Delhi. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

Dan 9. DELHI – GOA (29. Mart- nedelja)
Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrome. Transfer do aerodroma I let za Goa. Sletanje u glavni grad provincije Goa – Panaji. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 10. DELHI – JUŽNA GOA (30. Mart- ponedeljak)
Doručak. Danas obilazimo hramove “stare Goe”. Panoramsko razgedanje grada Panaji i Dona Paul u Južnoj Goi. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 11. SEVERNA GOA (31. Mart- utorak)
Posle doručka odlazak na Anjuna beach, Vegator beach a nakon toga Baga beach – najpoznatije plaže u Goi – mesta zabave i žurki na plaži. Vagator je najbolje mesto za žurke. Iako se to ne može reći za veći deo Indije, Goa je oblast koja ima reputaciju najboljih žurki. Za pravo iskustvo posetiocima se preporučuje Nine Bar u Vagatoru. Ovo je mesto najbolje muzike i zabave. Imaćete slobodno vreme i mogučnost uživanja u sportovima na vodi na Baga beach (fakultativno). Kasno polsepodne dolazak u hotel. Noćenje.

Dan 12. & Dan 13. GOA (01. & 02. April – sreda & četvrtak)
Ova dva dana rezervisani su za slobodne aktivnosti. Smeštaj u hotelu na plaži na bazi noćenja sa doručkom.

Dan 14. GOA – DELHI (03. April – petak)
Nakon doručka transfer do aerodroma i let za Delhi. Po dolasku u Delhi, transfer do hotela i slobodno vreme. Noćenje.

Dan 15. DELHI – ISTAMBUL – BEOGRAD (04. April – subota)
Rani check-out iz hotela. Transfer do aerodroma u Delhiju. Let za Beograd sa presedanjem u Istambulu. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE

 • Povratna avio karta ekonomske klase na relaciji Beograd (BEG) – Delhi (DEL)– Beograd (BEG) sa uključenim taksama;
 • Povratna avio karta ekonomske klase na relaciji Delhi (DEL) – Goa Velha (GOI) – Delhi (DEL) sa uključenim taksama;
 • Transferi prema programu konfornim minibus prevozom koji ima AC uredjaj;
 • Smeštaj u hotelima sa 4* (lokalna kategorizacija, posluženje bufet) na bazi 13 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama (Delhi – 4 noćenja; Džajpur – 3 noćenja ; Agra – 1 noćenjei; Goa -5 noćenja );
 • Lokalni profesionalni vodič koji govori engleski jezik i vodi razgledanja u Delhiju, Džajpuru, Fatehpur Sikri, Agri i Goi;
 • Večera sa lokalnim kulturnim programom u Džajpuru;
 • Pratilac grupe iz Srbije;
 • Organizacija putovanja.

SPISAK HOTELA SA 4*:

 • Delhi – Country Inn and Suites by Radisson ili sličan
 • Jaipur – Nirbana Palace Heritage Hotel ili sličan
 • Agra – Holiday Inn Agra or Howard Plaza the Fern ili sličan
 • Goa – Lemon Tree Amarante Beach Resort ili sličan.

ARANŽMAN NE SADRŽI:

 • Troškove vize za Indiju – 80$ trenutna cena (cena varira od 25$ do 80$). Neophodnu dokumentaciju za dobijanje vize možete dobiti u agenciji. Za vizu je potreban pasoš sa minimalnom važnošću 180 dana, 2 slike u JPG formatu (5x5cm, sa svetlom pozadinom), popunjen formular i 80 dolara (trenutna cena vize). Viza se dobija u roku od nekoliko dana. Ukoliko putnici žele da izvade vizu online, instrukcije za online dobijanje vize (eTV) možete pronaći na linku https://www.eoibelgrade.gov.in/press.php?id=132
 • Lični troškovi putnika kao što su perionica, telefonski pozivi, flaširana voda, piće i hrana van programa i sl. ;
 • Troškovi nastali usled pojave prirodnih nepogoda kao što je ciklon ili blokada puteva, politički nemiri i sl.;
 • Troškovi dodatnih usluga u hotelu, van programa;
 • Sve ulaznice i naknada za korišćenje kamere i fotografisanje;
 • Troškovi napojnice koji su u ovom delu sveta obavezni i preporučljivi. Visina napojnice zavisi od putnikove želje. Napojnicu očekuju vozači i lokalni vodiči.
 • Međunarodno putno osiguranje,
 • Ostale nenavedene i nepomenute usluge.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Gotovinom u celosti ili na rate,sa isplatom najkasnije 30 dana pre polaska. Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate;
 • Čekovima gradjana: 50% akontacija prilikom prijavljivanja, ostatak u ratama do 15.06.2020. bez kamate, čekove datumirati isključivo na 1.,5., 10. ili 15. u mesecu.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Molimo putnike koji nisu spremni na višesatno putovanje avionom do Indije i autobusom kroz samu Indiju da ne kreću na put. Obzirom da se putevima kroz ovu zemlju sporije kreće, transferi između gradova su minimum po 3h – 4h za putovanje od 240 km.
 • Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata. U slučaju ne dobijanja vize, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.
 • preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u Indiju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje…) na web stranici ambasade Indije ili lično u ambasadi. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja i izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja usled nepredviđenih okolnosti (zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, štrajk, vremenskih nepogoda, gužve u saobraćaju…).
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme leta. Nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije. Prema propisima indijskih avio kompanija na unutrašnjim letovima dozvoljeno je svega 15 kg prtljaga bez doplate, kao do 7 – 8 kg ručnog prtljaga koji se nosi sa sobom.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…). Preporučuje se putnicima da sa sobom ponesu sprej protiv komaraca i lekove za stomačne probleme kao i sredstva za dezinfekciju.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check – in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check – out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini – bar, TV, WiFi, klima uređaj…) Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
 • Za sve informacije dobijene usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

Program putovanja je rađen na bazi od minimum 8 putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka putovanja.

Organizator ovog putovanja je Easy Travel & Events doo, Niš, Licenca OTP 23/2015.

Web sajt www.easytravel.rs i Opšti Uslovi Putovanja Easy Travel & Events doo su sastavni deo ovog cenovnika. Cenovnik broj 1. od 10.01.2020.