Početak » Krstarenja » Romantični Fado – Costa Favolosa

Romantični Fado – Costa Favolosa

Program putovanja

1. dan, 20. okt. NEDELJA : BEOGRAD
Polazak autobusom iz Beograda sa parkinga Milan Gale Muškatirović, 25.maj u 16.00h. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obaveznih carinskih formalnosti.

2. dan, 21. okt. PONEDELJAK : SAVONA – Italija
Dolazak u Savonu u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ukrcavanje na brod Costa Favolosa. Slobodno vreme za upoznavanje sa brodskim prostorijama. Uživanje u brodskim aktivnostima. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 16.30h. Večera. Noćenje.

3. dan, 22. okt. UTORAK : MARSEJ – Francuska
Pristajanje broda u luku oko 08.00h – Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog obilaska Marseja. Ova poznata luka i drugi po veličini grad u Francuskoj oduševiće svakog posetioca srednjovekovnim građevinama, uličnim pejzažima i dinamičnim duhom, bazilikom “Notre Dame de la Garde” i nekadašnjim zatvorom poznatim kao francuski Alkatraz. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak na brod. Isplovljavanje broda predviđeno je za 17.00 h. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan, 23. okt. SREDA : Dan na moru
Brod će ploviti teritorijalnim vodama Francuske i Španije u pravcu Malage. Costa Favolosa je elegantno urađen brod u italijanskom stilu. Brod poseduje: 5 restorana, 13 barova, 5 masažnih kada, 5 bazena-uključujući i bazen za decu. “Samsara Spa” (wellness centar na preko 6000 m2 sauna, sala za trening, tursko kupatilo, solarijum, sportski teren, korišćenje uz doplatu), staza za trčanje, pozorište na 2 nivoa, 4D bioskop, kazino, diskoteka, zabavni park za decu: virtual world, play-station klub… Slobodno vreme za uživanje u brodskim sadržajima. Noćenje.

5. dan, 24. okt. ČETVRTAK : Malaga – Španija
Doručak. Uplovljavanje broda u luku oko 08.00h. Malaga je drugi grad po veličini u pokrajini Andaluzija na jugu Španije. Jedna je od najvažnijih turističkih destinacija u Španiji. Predstavlja glavni grad i geografsko središte u regiji Kosta del Sol. Ovo je rodni grad čuvenog slikara Pabla Pikasa. Od znamenitosti svakako treba obići Gradsku katedralu, zamak La Alkazaba, tvrđavu Gibralfaro, baziliku Sv. Marije od Viktorije… Isplovljavanje broda u 19:00h. Večera. Uživanje u brodskim aktivnostima. Noćenje.

6. dan, 25. okt. PETAK : Dan na moru
Brod će ploviti teritorijalnim vodama Španije i Portugalije u pravcu Lisabona. Slobodno vreme za uživanje u brodskim prostorima i brodskoj animaciji. Ručak. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

7. dan, 26. okt. SUBOTA : LISABON – Portugal
Doručak. Pristajanje u luku oko 08.00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Lisabon je glavni i najveći grad Portugalije. Predstavlja spoj tradicionalne i moderne arhitekture. Od znamenitosti svakako treba videti: sabornu crkvu, Alfamu – Boemski deo grada, Jeronimski manastir koji se nalazi pod zastitom UNESKO-a, toranj Belem… Povratak na brod. Brod noći u luci. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

8. dan, 27. okt. NEDELJA : LISABON – Portugal
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Predlažemo vožnju čuvenim Lisabonskim tramvajem. Brod isplovljava iz luke u 16.00h. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

9. dan, 28. okt. PONEDELJAK : KADIZ – Španija
Pristajanje broda u luku oko 09.00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Kadiz je jedan od najlepših gradova obale Costa del Sol, Predstavlja miks različitih kultura, koje ovom mestu daju specifičan šarm. Plaža Kaleta jedna je od najlepših, i odlična je za ljubitelje surfa. Sam grad datira još iz 1.000 godine p.n.e, a ovo je upravo mesto odakle je Kolumbo krenuo na svoje najvažnije putovanje. Svakako treba obići: Gradsku Katedralu, Arheološki muzej, toranja Torre Tavira, tvrđavu San Sebastijan, Trg San Antonio… Mogućnost fakultativnog izleta u Sevilju. Povratak na brod. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno za 19.00 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

10. dan, 29. okt. UTORAK : Dan na moru
Brod će ploviti teritorijalnim vodama Španije u pravcu Barselone. Slobodno vreme za uživanje u brodskoim prostorima i brodskoj animaciji. Ručak. Večera. Večernja animacija. Noćenje.

11. dan, 30. okt. SREDA : BARSELONA – Španija
Pristajanje broda u luku oko 08.00 h. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta u Barselonu. Od znamenitosti Barselone svakako treba videti: Kolumbov spomenik,Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Gracia, čuvene Gaudijeve građevine – zgrada Batljo i Pedrera, katedrala Sagrada Familia, Gotska četvrt. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 13 h. Ručak. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan, 31. okt. ČETVRTAK : SAVONA – SERAVALLE, Italija
Brod uplovljava u luku oko 08.00 h. Nakon doručka napuštanje broda. Nastavak puta do obližnjeg tržnog centru Seravalle. Nakon pauze nastavak ka Beogradu sa pauzama radi odmora.

13. dan, 01. nov. PETAK : BEOGRAD – Srbija
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Dan Luka Dolazak Odlazak
1 SAVONA 16:30
2 MARSEJ 09:00 17:00
3 PLOVIDBA
4 MALAGA 08:00 19:00
5 PLOVIDBA
6 LISABON 08:00
7 LISABON 16:00
8 KADIZ 09:00 19:00
9 PLOVIDBA
10 BARSELONA 08:00 13:00
11 SAVONA 09:00

Mapa putovanja

Fado

MESEC DAN UNUTRASNJE KABINE PROZORSKE KABINE BALKONSKE KABINE
po osobi po osobi po osobi
Odrasli 1/2 799 € 989 € 1.222 €
3. i 4.
osoba
699 € 889 € 1.122 €
1/1 1.199 € 1.484 € 1.683 €
Deca 2-17 godina 1. i 2. dete
u 1/3 i 1/4
 415 € 415 € 415 €
Deca 0-1 godine 1. i 2. dete
u 1/3 i 1/4
 199 €   199 €   199 €

*Cena ne uključuje: lučke takse u iznosu od 140 €

*Deca ispod 18 godina krstare GRATIS u kabini sa dvoje odraslih, plaćaju samo lučke takse u iznosu od 140 €

CENA UKLJUČUJE

 • Krstarenje (11 dana/10noći) kruzerom Costa Favolosa na relaciji Savona (Italija) – Marsej (Francuska) – Malaga (Španija) – Lisabon (Portugalija) – Kadiz (Španija) – Barselona (Španija) – Savona (Italija);
 • Obavezne lučke takse u iznosu od 160 eur;
 • Smeštaj u dvokrevetnim kabinama unutrašnje kategorije Basic Clasic tokom krstarenja;
 • Prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, popodnevni međuobrok). Svi obroci se služe ili po sistemu bife posluge (švedski sto) ili u restoranu po sistemu izbornog menija;
 • Zabavu u brodskom pozorištu svake večeri tokom krstarenja i brodskim salonima uz razne tipove živih muzika, disko club, karaoke…
 • Korišćenje bazena, fitnes sale, džoging staze i hidromasažne kade (jacuzzi) na lido palubi;
 • Sve rekreativno zabavne programe kao i animaciju dece tokom krstarenja u specijalizovanim prostorima;
 • Prevoz turističkim autobusom (audio, video, A/C) na datoj relaciji po programu;
 • Uslugu vodiča – tokom putovanja;
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA NE UKLJUČUJE

 • Obavezne napojnice koje se plaćaju na brodu i iznose 100 € po odrasloj osobi, deca mlađa od 4 godina ne plaćaju napojnice, deca od 4 do 14 godina plaćaju 50% .
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje za celokupno vreme trajanja aranžmana u iznosu od 1.213 rsd za uzrast od 18-70 god, deca do 18. god imaju popust 50%, lica iznad 70. god 2.426 rsd. Plaća se u agenciji. U slučaju korišćenja lekarskih usluga na brodu, plaćanje se vrši na licu mesta a refundacija se vrši po povratku, kod osiguravajuće kuće.
 • Pića na brodu, uključujući i vodu za piće, osim vode i napitaka tokom doručka s kojim se putnici sami poslužuju iz termosa u restoranu u kom se poslužuju obroci po sistemu bifea;
 • Svakodnevne fakultativne izlete u organizaciji Brodara (informacija na info desk-u broda);
 • Programe u posebnom prostoru na brodu Costa Samsara Spa, gde putnici mogu da se opuste uživajući u raznim vrstama masaža, turskom kupatilu, sauni, hidromasažnim kadama…
 • Korišćenje sportskog terena na brodu;
 • Korišćenje mini bara u kabini i hotelima;
 • Zabavu u kazinu (igre na sreću plaćaju se u evrima i ne mogu se platiti preko brodske kartice, već u gotovini);
 • Ostale lične usluge na brodu kao što su: pranje odeće, room service, korišćenje brodskih sredstava telekomunikacije, fotografija, internet konekcija, kupovine u brodskim prodavnicama…

POPUSTI I DOPLATE:

 • Popust za sopstveni prevoz 50 €;

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

GOTOVINSKI:

Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.

NA RATE:

Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;

Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate i Diners na 3 rate bez kamate;