Početak » Jesen 2017 » Lisabon (6 dana 5 noći)

Lisabon (6 dana 5 noći)

18. – 23. OKTOBAR 2017.

6 DANA AVIONOM / 5 NOĆENJA

LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ

Lisabon je najzapadnija prestonica Evrope, ali i jedan od najtoplijih glavnih gradova. Nalazi se na zapadu Portugala blizu obale Atlantika i mesta gde se najduža reka Iberijskog poluostrva (1.007km) Težo uliva u okean. Istorijsko središte grada nastalo je na sedam brežuljaka, pa ovaj deo grada ima interesantan reljef. Zbog strmih ulica grad koristi tri žičare i jedan lift. Zapadna strana grada najvećim delom je pokrivena parkom Monsanto, jednim od najvećih gradskih parkova u Evropi, koji se prostire na blizu 10 kvadratnih kilometara. Tradicionalno prevozno sredstvo u Lisabonu je tramvaj. Uveden je u 19. veku, a prvi gradski tramvaji mogu se videti u Muzeju javnog saobraćaja (Muzeu da Karis). Takođe dva značajna obeležja Lisabona su Most 25. april – najduži viseći most u Evropi – i most Vasko da Gama koji je dobio ime po portugalskom moreplovcu i istraživaču (1469 – 1524). On je bio prvi čovek koji je morskim putem stigao iz Evrope do Indije, a pokazao i da se Afrika može oploviti.

1. DAN (sreda, 18. Oktobar) BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON Sastanak putnika na aerodromu u Beogradu dva sata pre poletanja aviona, U 04.00h ujutro. Let za Lisabon u 06.15h. Presedanje u Frankfurtu i očekivano vreme sletanja u LISABON je u 15.10h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, transfer do hotela uz informativno, panoramsko upoznavanje sa gradom. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. DAN LISABON Doručak. U 9h polazak grupe na panoramsko i pešačko razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Trga obnovitelja, Trg Komersio i Trg Markes de Pombal, Belem četvrt na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, spomenik geografskim otkrićima, samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO, Alfama – odakle se pruža veličanstven pogled na grad, panoramski pogled na tvrđavu Sv. Đorđa, crkva Svetog Antuna i katedrala Se. Zatim se spuštamo po slikovitim ulicama Alfama i dolazimo do centra grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ/EŠTORIL (panorama) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet sa polaskom iz hotela u 8.30h. Odlazak do malog, slikovitog grada SINTRE. Zbog svoje specifične mikroklime, Sintra je vekovima bila letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20. veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15. veka. Nakon obilaska Sintre, odlazak do najzapadnije tačke Evrope, KABO DA ROKA, čije su geografske koordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak puta ka KAŠKAIŠU, nekada starom ribarskom naselju, a danas turističkom mestu. Popodne je predviđen povratak za Lisabon uz usputni panoramski osvrt na mondenski EŠTORIL. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN LISABON Doručak. Mogućnost odlaska u novi deo Lisabona, čuveni Park nacija – Vasko de Gama. Predlažemo vožnju čuvenom „28“ kako bi što bolje upoznali grad iz nekog drugog ugla. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska u neki od čuvenih Fado lokala u starom delu Lisabona. Noćenje.

5. DAN BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazaka na celodnevni, fakultativni izlet. Odlazak do BATALJE u kojoj će se posetiti remek-delo portugalske gotike – manastir Svete Marije od Pobede. Nastavak putovanja do malog mestašca NAZARE. Ovo nekada ribarsko naselje sa barkama obojenim u jarke boje, danas je poznato po sjajnim peščanim plažama. Odlazak u obližnji OBIDOŠ, srednjovekovni biser Portugalije, grad koji je u potpunosti okružen srednjovekovnim zidinama. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “venčani grad poklon”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

6. DAN (ponedeljak, 23. Oktobar) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD Doručak i napuštanje soba. Slobodno vreme do 13h kada je predviđen transfer do aerodroma. Let za Beograd u 16.10h preko Frankfurta. Vreme dolaska u Beograd prema redu letenja je u 23.40h. Kraj putovanja.

Molimo da dva dana pre polaska proverite tačno vreme i mesto sastanka na aerodromu „Nikola Tesla u Beogradu! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!

OPIS HOTELA

HOTEL „VIP BERNA“*** Lisabon (http://www.viphotels.com/pt/Hoteis/VIP-Inn-Berna/Sobre-Hotel.aspx)
Hotel se nalazi u lepom delu Lisabona, nedaleko od glavne trgovačke i poslovne zone i u neposrednoj blizini stanice metroa „Campo Pequeno“, a time ima odličnu povezanost i sa istorijskim centrom grada. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata sa info pultom, restoran, aperitiv bar, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi. Sobe su standard kategorije i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, klima uređaj, TV Sat, telefon, WiFi konekciju.

NAPOMENE

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika.
Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad. Licenca broj: OTP 152/2010

Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br 300055318 „DDOR“ a.d.o. Novi Sad.

Cenovnik broj 1 od 16.01.2017.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
345 €

DOPLATA ZA TRANSFER IZ NOVOG SADA DO AERODROMA IZNOSI 20 € (minimum 4 osobe)
Doplata za jednokrevetnu sobu je 150 €

Navedena cena uključuje

 • Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Frankfurt-Lisabon-Frankfurt-Beograd sa kompanijom „Lufthansa“
 • Transfere na relaciji aerodrom u Lisabonu – hotel – aerodrom
 • 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ – samoposluživanje) u hotelu „Vip Berna“ sa 3*** u Lisabonu
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom
 • usluge našeg predstavnika na srpskom jeziku
 • Obilazak Lisabona prema programu
 • organizacione troškove

Navedena cena ne uključuje

 • Aerodromske takse koje u trenutku objavljivanja programa ukupno iznose 144 € (podložno promeni) – takse se plaćaju u agenciji pre putovanja!
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se kupiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din. protivvrednosti)
 • Gradska taksa: 6 € po osobi (plaćanje u hotelu na recepciji).
 • Fakultativni izleti (Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je potrebno takođe obaviti u agenciji pre putovanja. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene)
  – Izlet Sintra – Kabo da Roka – Kaškaiš – Eštoril – 40 € (doplata za ulaznicu za palatu Pena – 17 €)
  – Izlet Batalja (sa ulaznicom za samostan) – Nazare – Obidoš – 60 €
  – Fado veče sa večerom i folklornim programom – 50 € (prevoz, program i večera)

Doplate

 • DOPLATA ZA TRANSFER IZ NOVOG SADA DO AERODROMA IZNOSI 20 € (minimum 4 osobe)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 150 €

USLOVI PLAĆANJA

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

 • Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu – 40% se plaća prilikom rezervacije + aerodromska taksa pre putovanja, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće atiti do 20.05.2018.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije + aerodromske takse pre putovanja, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do maja 2018.
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju na 12 rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana + aerodromske takse pre putovanja, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2018. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima. Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U sve cene je uračunat PDV od 20%